Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@15:50:24 GMT

سرنوشت نامعلوم سیاست خارجی دولت جدید آرژانتین

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۵۴۵۳۸

سرنوشت نامعلوم سیاست خارجی دولت جدید آرژانتین

اندیشکده شورای آتلانتیک در گزارش روز جمعه خود به پیامدهای احتمالی روی کار آمدن دولت فرناندز پرداخته که  در انتخابات ۲۷ اکتبر (۵ آبان) با کسب ۴۸ درصد از آرا پیروز شد.

حامیان «مائوریسیو مکری» رئیس جمهوری پیشین آرژانتین که فرناندز جانشین او شده است امیدوارند دولت جدید سیاستی میانه‌رو و پراگماتیستی را دنبال کند اما تردیدهایی درباره خروج از رویه کنونی وجود دارد که این امر پیامدهایی منطقه‌ای و بین‌المللی خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صرف نظر از اینکه فرناندز چگونه از مسیر رویکرد رئیس جمهور سلف خود فاصله خواهد گرفت، اکنون این امر روشن است که دولت او در برخی از حوزه‌های اصلی سیاست خارجی تغییراتی را ایجاد خواهد کرد.

صندوق بین‌المللی پول
روابط آرژانتین با صندوق بین‌المللی پول (IMF) گذشته پر نشیب و فرازی را پشت سر نهاده است. این کشور در سال ۲۰۱۱ میلادی از تعهد خود در قبال بازپرداخت بدهی‌هایش خودداری کرد و روابطش را با این صندوق بین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۵ قطع کرد. با آغاز به کار فرناندز در تاریخ ۱۰ دسامبر (۱۹ آذر) او وارث اقتصادی خواهد بود که دچار رکود شده و در یک بحران بدهی گرفتار شده است، در حالی که شاخص تورم و سطح فقر در این کشور رو به افزایش است.

رشد اقتصادی ناامیدکننده در کنار اجرای اصلاحات اقتصادی ناقص، وضعیت تیره و تار اقتصادی آرژانتین را رقم زده است. «مکری» رئیس جمهور پیشین تلاش کرد روند آزادسازی اقتصادی را به تدریج اجرا کند  اما در نهایت این روند شتاب خود را از دست داد و نتوانست حمایت عمومی و سیاسی کافی را برای کاهش هزینه‌ها کسب کند و این امر وضعیت بدهی ناشی از  وام ۵۶ میلیارد دلاری صندوق بین‌المللی پول را وخیم‌تر کرده است. آرژانتین بزرگترین بسته وام را در طول تاریخ این صندوق دریافت کرده است.

فرناندز، جلوگیری از سیاست‌های ریاضتی صندوق بین‌المللی پول را دنبال می‌کند و تمایل خود را برای جلوگیری از خطر خودداری از تعهد در قبال بازپرداخت بدهی‌های کنونی و طولانی‌تر کردن مدت بازپرداخت ابراز کرده است. اما به نظر می‌رسد با توجه به مخالفت‌ها با این رویکرد، اگر رئیس جمهوری جدید بخواهد همچنان به دنبال دریافت وام از این صندوق باشد، باید شواهد قانع کنده‌ای را درباره آینده اقتصادی مثبت و چارچوب سیاسی قوی ارائه دهد.

اینکه آیا فرناندز می‌تواند با بستانکاران آرژانتین به توافقی دست یابد یا نه نقش مهمی را در روند سومین اقتصاد بزرگ منطقه آمریکای لاتین ایفا خواهد کرد.


موضع آرژانتین در قبال ونزوئلا
با وخیم‌تر شدن بحران در ونزوئلا، انتخاب فرناندز احتمالا کاهش حمایت از دولت موقت «خوان گوایدو» (رهبر مخالفان) را نشان خواهد داد. رئیس جمهوری جدید آرژانتینف مخالف دخالت در امور ونزوئلاست و اعلام کرده که علاقه‌مند است ونزوئلایی‌ها خود مشکلات‌شان را حل کنند. وی علاقه‌مند به اتخاذ موضعی شبیه مکزیک و اروگونه است که تاکنون از موضع‌گیری در حمایت یا علیه مادورو خودداری کرده‌اند.

مساله اصلی این است که او تا چه اندازه از حمایت آرژانتین از مادورو رویگردان خواهد شد یا اینکه آیا به راحتی رهبری آرژانتین در گروه لیما را از دست خواهد داد یا نه؟ گروه لیما از ۱۳ کشور آمریکای جنوبی و کانادا تشکیل شده است.  وزارت امور خارجه آمریکا تاکنون تلاش کرده حمایت فرناندز را برای فشار بر مادورو کسب کند. فرناندز  همچنین با توجه به رویکرد دولت آمریکا در فشار بر ونزوئلا تهدید به ترک گروه لیما کرده است.


روابط با چین و  روسیه
همزمان با مشکلات آرژانتین در بازپرداخت بدهی‌های صندوق بین‌المللی پول، چین و روسیه به شکل فزاینده‌ای به منابع جذابی برای سرمایه‌گذاری و تبدیل شدن به شرکای تجاری فعال آرژانتین تبدیل شده‌اند. فرناندز تلاش می‌کند وابستگی کشورش به آمریکا را کاهش دهد و با مقام‌های چینی و روسیه در طول پویش‌های خود دیدار کرده است. این دو کشور برنامه‌هایی برای پروژه‌های بخش انرژی و زیرساختارها از جمله ساخت نیروگاه هسته‌ای دارند. چین به ویژه حضور خود  در آرژانتین را افزایش داده و قراردادی را برای گشودن بازارهایش در قبال کنجاله سویا از آرژانتین در سپتامبر ۲۰۱۹ امضا کرد که با استقبال آرژانتینی‌ها مواجه شده است.

در نتیجه این رویکردها، فرناندز با وظیفه دشواری در مسیر حرکت کشور به سمت رفاه مواجه است. تنش‌های کنونی اجتماعی و بی‌ثباتی در آمریکای لاتین و سراسر جهان، سرنوشت این کشور را با آینده نامعلومی مواجه کرده است. هر چند نتیجه تلاش‌های دولت فرناندز مشخص نیست اما احتمال تغییر از سیاست‌های مکری و همسویی دوباره با دولت های چپ‌گرای منطقه وجود دارد.
2023

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آرژانتین صندوق بین المللی پول آمریکای لاتین ونزوئلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۵۴۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، «انگاته روبارد» وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط آفریقای مرکزی که برای شرکت در دومین همایش ایران و آفریقا و نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران به تهران سفر کرده است، با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و گفتگو کرد.

 امیرعبداللهیان در این دیدار توسعه و ارتقای همه جانبه مناسبات با قاره آفریقا را از اولویت‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دانست.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران برای توسعه مناسبات دوجانبه با جمهوری آفریقای مرکزی در زمینه‌های مورد نیاز این کشور به ویژه در حوزه‌های کشاورزی، علمی و فناوری و آموزشی آمادگی خود را اعلام می‌دارد.

«انگاته روبارد»، وزیر شرکت‌های کوچک و متوسط آفریقای مرکزی نیز با اشاره به اهمیت پذیرش دعوت جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در دومین همایش ایران و آفریقا و اکسپو تهران و ابراز قدردانی از حسن میزبانی از ایشان و هیات همراه، پیشرفت‌ها و دستاورد‌های کشورمان در زمینه‌های علمی، فناوری و صنعتی را ستود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بورل: آواره شدن بیش از یک میلیون نفر در رفح ویرانگر خواهد بود
  • استاد دانشگاه کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری
  • نسخه برزیلی برای خودروسازی ایران
  • توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران
  • امیرعبداللهیان: توسعه همه جانبه مناسبات با آفریقا از اولویت‌های سیاست خارجی ایران است
  • پول این کشور رکورددار بیشترین رشد در برابر دلار شد | خط جدید برای دلار آمریکا
  • تحریم سپاه توسط غربیان گویای سلامت کار پاسداران است
  • بورل: تنها راه‌حل مناقشه اسرائیل و فلسطین تقسیم زمین است
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: چند کشور اروپایی به زودی فلسطین را به رسمیت می‌شناسند
  • چندین کشور اروپایی دولت فلسطینی را به رسمیت می‌شناسند